Corona virus

Vanaf dinsdag 10 maart is mensen uit Noord-Brabant aanbevolen om waar het kan thuis te werken. De therapeuten van FysiekFit blijven in principe aan het werk. Zoals altijd, zijn we scherp met het wassen/desinfecteren van onze handen, na lichamelijk contact.

We willen jullie vragen om de afspraak af te zeggen, als je met griepachtige verschijnselen rondloopt of in contact bent geweest met besmette mensen. Zo kunnen we op een veilige manier aan jullie fitheid blijven werken. Mochten er andere ontwikkelingen zijn, houden we jullie via de website op de hoogte.

Hieronder staat het nieuwsbericht van de rijksoverheid van 9 maart 2020:

Hygiƫnemaatregelen van belang om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Nieuwsbericht | 09-03-2020 | 19:43

Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Die algemene hygiƫnemaatregelen zijn belangrijk om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op advies van het RIVM wordt sinds maandagavond 9 maart 2020 ook opgeroepen om geen handen te schudden.

In de Ministeriƫle Commissie Crisisbeheersing (MCCb) zijn betrokken ministers 9 maart bijgepraat over de aanpak van het nieuwe coronavirus. Vanuit verschillende invalshoeken is gesproken over maatregelen en de gevolgen voor Nederland. Het belang om adviezen van het RIVM op te volgen, wordt door het kabinet onderstreept.

Noord-Brabant

Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart. 

Aan werkgevers wordt hier nu de oproep aan toegevoegd om waar dit redelijkerwijs mogelijk is, het mogelijk te maken dat inwoners van Noord-Brabant thuis werken. Ook wordt gevraagd om te bekijken of werktijden gespreid kunnen. Die aanvullende maatregelen kunnen eraan bijdragen aan het tegengaan van besmetting, en geldt ook voor de komende zeven dagen.

Deel het bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *