Corona update: Fysiotherapie vanaf 24-3-2020

Op 23 maart 2020 is duidelijk geworden dat de fysiotherapie voorlopig verandert. Via het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) hoorden we dat het normale contact in de praktijk tot een minimum beperkt moet worden. Voorzitter van het KNGF, Guido van Woerkom, schreef in zijn bericht aan ons dit:

Vandaag was de dag waarop we onze visie ten aanzien van ons behandeladvies moesten aanscherpen. Op basis van inzichten en signalen die we afgelopen weekend ontvingen. Signalen die er op wijzen dat het zeer goed mogelijk is dat mensen die (nog) geen symptomen vertonen, toch het virus kunnen overbrengen.

Alleen in gevallen van absolute noodzaak, kan er 1 op 1 behandeld worden. In de praktijk of thuis behandelen is mogelijk, als het echt niet anders kan. Er is dan wel advies nodig van een arts. De nodige beschermende maatregelen moeten dan genomen worden. Welke maatregelen (mondkapje, masker, etc) dit zijn, wordt ook door de arts bepaald.

We gaan iedereen bellen die onder behandeling is. Daarnaast zijn we telefonisch bereikbaar voor mensen die we nog niet kennen. Wellicht nemen we niet direct op, spreek dan iets in. Via de telefoon inventariseren we wat er aan de hand is. We geven je advies. Videobellen kan helpen in dit proces.

Ondertussen zijn we bezig om de nieuwe werkwijze verder vorm te geven. We laten jullie snel weten wat er inhoudelijk allemaal mogelijk is. Wat we dus sowieso doen is contact houden met jullie.

We wensen iedereen wijsheid en gezondheid toe. Pas goed op jezelf en op elkaar!

Deel het bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *