Schouder Symposium Bernhoven

Op zaterdag 20 mei werd het eerste schoudersymposium van ziekenhuis Bernhoven gehouden. Tijdens het symposium kwamen meerdere onderwerpen aan bod. Zo vertelde orthopeed Gert-Jan Geijsen over de laatste inzichten van onderzoek van de rotator cuff. De rotator cuff spieren zijn spieren die vanaf het schouderblad om de kop van de bovenarm heen zitten. De voornaamste functie van deze spieren is om de kop in de kom te houden tijdens het bewegen. Soms gaan de pezen van deze spieren kapot. Hierdoor ontstaat vaak pijn en krachtsverlies.

Orthopeed Gerko Moens voerde een operatie uit van een gescheurde rotator cuff. De bezoekers konden deze operatie live volgen via een scherm en vragen stellen over wat ze zagen.

Fysiotherapeut Stefan Huisman vertelde over het subacromiaal pijnsyndroom. Dit is een pijnsyndroom dat vaak ontstaat door zwakte van de schouderbladspieren. Maar ook stijfheid in om het schoudergewricht en anatomische afwijkingen kunnen pijn veroorzaken.

Fysiotherapeute Miranda Huisman vertelde over neuralgische amyotrofie rondom de schouder. Dit is een aandoening van zenuwen rondom de schouder. Als zenuwen niet goed functioneren kunnen ze voor pijn zorgen. Maar ook kan er zwakte ontstaan van spieren die door deze zenuwen aangestuurd worden.

Het was een zeer goed georganiseerd symposium met interessante onderwerpen. Namens FysiekFit was Jason aanwezig. Hij zit net als de sprekers in het schoudernetwerk Noord-Brabant en werkt samen met hen aan het herstel van patiënten met schouderpijn.

 

Deel het bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *