FysiekFit is weer open!

Op 1 mei is het zogenaamde triage stappenplan goedgekeurd door het ministerie van VWS en het RIVM. Dit stappenplan is gemaakt door onder andere onze beroepsgroep (KNGF). Dat wil zeggen dat er door ons weer behandeld kan worden. In het stappenplan staat beschreven wie we wel en wie we niet kunnen behandelen. Natuurlijk staat ook beschreven hoe we kunnen behandelen.

Wie kan er voor behandeling in de praktijk komen? In principe kan iedereen voor behandeling komen. Wel vragen wij je om zorgvuldigheid en eerlijkheid. Stel jezelf vóór elke behandeling de volgende vragen: Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: – neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)? – buikklachten zoals diarree of misselijkheid
– Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
– Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– Is er bij jezelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld? ALS JE EEN VAN DEZE VRAGEN MET ‘JA’ BEANTWOORDT, MAG JE NIET IN DE PRAKTIJK KOMEN!

Hoe behandelen wij? Als je alle bovenstaande vragen met NEE beantwoordt, kunnen we (volgens de richtlijn) behandelen zonder beschermingsmiddelen. Wij kiezen er als therapeuten voor om met een mondkapje en spatbril te werken. Verder laten we je de keus om een mondkapje te dragen. Dit kun je natuurlijk zelf meenemen of je kunt er een van ons krijgen. Dit doen we omdat er veel covid-19 besmettingen zijn in onze regio. We zijn net iets voorzichtiger! Overigens mag je een vrijwillige bijdrage doen voor het mondkapje. Ze kosten €1 per stuk.

Voorlopig werkt er slechts 1 therapeut per dag in de praktijk met patienten. Mogelijk verandert dit de komende weken. We nemen voor elke patiënt 45 minuten. Hierdoor kunnen we tussen 2 afspraken door de ruimte reinigen en luchten.

De fysio fitness groepen zijn voorlopig nog niet mogelijk.

Natuurlijk is de mogelijk van een telefonisch consult of videobellen er ook nog steeds. Deze manieren van behandelen zullen we blijven gebruiken. Behandeling aan huis is ook mogelijk, maar onze voorkeur is behandelen in de praktijk.

Bij je bezoek aan de praktijk zijn verder belangrijk: – Neem een groot badlaken mee. Zonder kun je niet behandeld worden! – Kom niet te vroeg, maar precies op tijd – Kom alléén – Ontsmet je handen met de handalcohol in de wachtkamer – Probeer thuis de wc te gebruiken en niet in de praktijk

Deel het bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *