Skip to content

Schouderfysiotherapie

De schouder is een complexe regio in het lichaam

De schouder zorgt ervoor dat we ons gereedschap, de hand overal rond ons heen kunnen plaatsen. De schouder bestaat uit de kop van de bovenarm die beweegt ten opzichte van de kom. Deze kom is onderdeel van het schouderblad. Het schouderblad zit aan de zijkant vast aan het sleutelbeen. Het sleutelbeen zit vast aan het borstbeen. Als de arm opgetild wordt komt eerst de bovenarm in beweging. Daarna moet het schouderblad ook draaien en glijden over de ribben. Door de beweging van het schouderblad komt het sleutelbeen ook in beweging, etc.

Zoals gezegd is het een complexe regio. Er zitten naast de genoemde botten ook heel veel spieren aan vast. Deze spieren moeten op het juiste moment aanspannen met genoeg kracht.

Dit hele complex van spieren kunnen we onderzoeken. We vragen allereerst naar wat je klachten zijn en wanneer je ze voelt. Hoe ze ontstaan zijn en hoe je ze kunt beïnvloeden. Daarna kijken we in het lichamelijke onderzoek naar de bewegingen, naar kracht en stijfheid. Op deze manier kunnen we een behandelplan maken, dat je klacht bij de bron aanpakt. Overigens is het bijna altijd nodig om zelf ook te oefenen.

FysiekFit is lid van Schoudernetwerk Noord-Brabant. Dit is een netwerk waarin fysiotherapeuten en orthopeden lid zijn. Het doel is om de kwaliteit van schouderbehandelingen op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Daarnaast zijn er goede contacten met huisartsen en schouderorthopeden in de regio. Dus als het nodig is, kunnen we snel contact leggen.

25+ jaar ervaring

Door onze ervaring kunnen wij klachten gericht en goed behandelen.

Fysiotherapie

Degene die alles weet van ‘de mens in beweging’ en daarbij horende klachten, is de fysiotherapeut.

Fysiotherapie

Bij onze fysiotherapeuten in Mariaheide kun je terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Meer informatie

Manuele therapie

Een ‘bottenkraker’. Zo wordt in de volksmond de manueeltherapeut ook wel genoemd.

Manuele Therapie

De manueeltherapeut behandelt klachten die veroorzaakt worden door stoornissen in gewrichten en aanliggende spieren.

Meer informatie

Dry needling

is een manier om pijnlijke spieren weer soepel te maken en zo de pijn te laten verdwijnen.

Dry needling

Een goed alternatief voor massage, waarmee sneller een effect op je pijnlijke en gespannen spieren bereikt kan worden.

Meer informatie

Revalidatie

Met een goed opgebouwd oefenprogramma begeleid revalideren met een fysiotherapeut.

Revalidatie

. Voordat we aan de slag gaan, wordt je eerst grondig bevraagd en bekeken. Je lenigheid, conditie en kracht worden onderzocht.

Meer informatie

Fysiotherapeut nodig? Neem contact met ons op