Symposium van Schoudernetwerk Noord-Brabant

Op donderdag 4 oktober zijn Kimberley, Nick en Jason naar het symposium van Schoudernetwerk Noord-Brabant (SNNB) geweest. Het symposium wordt om de 2 jaar georganiseerd door het SNNB en vond dit jaar plaats in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. De organisatie had collega’s Kevin Kuppens en Anju Jaggi uitgenodigd om Wat te vertellen over mensen met chronische pijnklachten aan de schouder.

Kevin Kuppens is werkzaam in Herentals (België) en houdt zich bezig met behandeling en wetenschappelijk onderzoek naar schouderpijn bij sporters en muzikanten. Hij vertelde over welke factoren bij mensen met schouderpijn ervoor kunnen zorgen of de klachten chronisch worden. Daarnaast besprak hij factoren die de fysiotherapeut kan proberen te beïnvloeden om mensen met chronische schouderpijn te helpen verbeteren.

Anju Jaggi is een Engelse collega die patienten behandeld en net als Kevin wetenschappelijk onderzoek doet bij mensen met schouderpijn. Zij vertelde over oefentherapie die gebruikt kan worden bij de revalidatie van schouderklachten. Ze onderbouwde dit met de laatste ontwikkelingen vanuit de wetenschap.

Namens FysiekFit is Jason lid van schoudernetwerk Noord-Brabant.

Deel het bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *